Szobafestés Budapesten, egyedül csináljam vagy szakembert hívjak?

0 hozzászólás

Írta: Szalaibalazs

2020.11.05.
szobafestés árak

Egyre népszerűbb téma a közbeszédben, hogyan lehet bármiről megnézni egy-két Youtube videót és utána el tudunk végezni bármilyen munkát. Legyen szó fúrásról, szobafestésről, ragasztásról, autó szerelésről, lefolyócső tisztításról vagy sebészi beavatkozásról. Várjunk csak, sebészi beavatkozást azért nem végeznénk egy-két Youtube videó nézése után, igaz? Mi azt javasoljuk, hogy semmi mást (oké, a kiégett villanykörte cseréjén kívül) ne csináljunk saját magunk, ha csak nem értünk hozzá igazán jól. Egy lakásfelújítást semmiképpen! Általában az olcsó dolgok szoktak a legdrágábbak lenni.

…lakás felújítás…

Végzettség és/vagy tapasztalat?

Itt nem is elsősorban a „papírról” van szó, legyen az egy fél éves OKJ vizsga vagy több mint tíz évnyi kemény tanulás és munka utána sebészi szakvizsga, hanem a tapasztalatról. A világon több száz féle festék van, sok féle anyaga a falaknak, előző festés, tapéta, stb. Ha nem értünk mindehhez, akkor inkább bízzuk egy profira.

A szobafestés Budapesten nagyon keresett foglalkozás, éppen ezért nem könnyű egy jó szakembert találni, főleg ha sürgősen kellene elvégezni a munkát. ….és általában minden azonnal kell nekünk, ha már meghoztuk a döntést. De nagyon fontos az is, hogy megbízható szakembert találjunk! Szerintünk a végzettség sem másodlagos ( mindig kérdezzünk rá, főleg, ha szükségünk van számlára, mert hivatalosan csak végzettséggel rendelkező szakember végezhet szobafestést, tehát csak így adhat számlát! Amit szerencsés esetben el is tudunk számolni. Nem beszélve a garanciáról, amit csak számlával tudunk érvényesíteni.), de a tapasztalat az igazán fontos.

Mit tud egy szobafestő, amit egy Youtube videó nem?

Legelőször is tudja, hogy a festés nem azzal kezdődik és végződik, hogy felnyomjuk a festéket a falra. Hanem felület előkészítéssel, gletteléssel, portalanítással ha szükség van rá. Ennek részei lehetnek a falkaparás, avagy az enyves festék eltávolítása, a több rétegű mészfesték eltávolítása, ha van, a tapéta eltávolítása, majd a mélyalapozás, a felület glettelése és végül az élvédők elhelyezése.

Aztán a szobafestésnek sok különböző válfaja van. Például a szobafestés, azaz a mennyezetek és falak festése. Tisztasági festésnek hívjuk azt, amikor maximum két réteg festékre van szükségünk, esetleg minimális falhibákat kijavítva. Az egy rétegű festék akkor jó megoldás, ha a felület 1-2 éve festve volt legutóbb és kevésbé szennyezett. A tisztasági festés fehér falfelületnél szokásos, de más színnél is lehetséges. A szobafestés Budapesten témakörben valószínűleg ez a legszokványosabb szolgáltatás.

…szobafestés Budapesten…

A festés mellett figyelni kell a lakás többi részének tisztaságára is: a takaró fóliázásra. Más kategóriának számít a homlokzati festés, amely akkor ajánlott, ha már megkopott a homlokzatunk eredeti színe. Erre létezik külön ilyen célra gyártott homlokzatfesték is. Itt már 2-3 réteg felvitelére szokott szükség lenni. De ez az egyenes felületre igaz. Ha a homlokzat felülete dörzsölt vagy kapart mintázatú, akkor több festékre lesz szükség.

Szobafestés Budapesten: ne rontsuk el, bízzuk szakemberre

Elolvasva ezt a rövid cikket tanultunk valami újat? Megakadt a szemünk új információn? Ha igen, akkor egyértelmű, hogy szakemberre van szükségünk. Akár saját, akár ismerős lakásáról, házáról van szó, ne kockáztassunk. Bízzuk arra a munkát, aki életvitelszerűen ezzel foglalkozik. Hosszú távon megtérül a jó szakemberekbe fektetés, időben és pénzben is.

Ha megbízható szobafestőt keres Budapesten akkor jó helyen jár! Bármilyen kérdése van keressen bátran az elérhetőségeim valamelyikén!

Hasonló bejegyzések

Szobafestés Árak/díjak

Szobafestés Árak/díjak

Aktuális munkadíjak: Tapéta kaparás: 600ft/m2 Mélyalapozás: 150ft/m2 Glettelés 1 rétegben:600ft/m2 Glettelés 2 rétegben:1200ft/m2 Élvédőzés:500ft/fm Horony javítás: 800ft/fm-től Spaletta ragasztás gipszkartonnal: 1900ft/fm Glettelés becsiszolása: 150ft/nm Fehér festés...

Szobafestés Budapesten – Mi az olcsó? Mi a drága?

Szobafestés Budapesten – Mi az olcsó? Mi a drága?

Mi az olcsó? Mi a drága? Az elsőre furcsának tűnő kérdés, ami a budapesti szobafestésre is vonatkozik. Vizsgáljuk meg közelebbről ezt a területet! Hogy néz ki egy szobafestés Budapesten? Milyen árakra számíthatunk? Ha valaki festés vagy felújítás előtt áll, akkor...

Szobafestés eredménye csak egy lehet!

Szobafestés eredménye csak egy lehet!

Ha a Megrendelő reakciója: VÁUUUU! Csináltunk egy közvélemény kutatást az Ügyfeleink között. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mi az, amit egy lakásfelújítás, szobafestés során szeretnének megtapasztalni. Sok érdekes visszajelzést kaptunk, de a legmeglepőbb az volt,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük