Szobafestés Budapesten, egyedül csináljam vagy szakembert hívjak?

0 hozzászólás

Írta: Szalaibalazs

2020.11.05.
szobafestés árak

Egyre népszerűbb téma a közbeszédben, hogyan lehet bármiről megnézni egy-két Youtube videót és utána el tudunk végezni bármilyen munkát. Legyen szó fúrásról, szobafestésről, ragasztásról, autó szerelésről, lefolyócső tisztításról vagy sebészi beavatkozásról. Várjunk csak, sebészi beavatkozást azért nem végeznénk egy-két Youtube videó nézése után, igaz? Mi azt javasoljuk, hogy semmi mást (oké, a kiégett villanykörte cseréjén kívül) ne csináljunk saját magunk, ha csak nem értünk hozzá igazán jól. Egy lakásfelújítást semmiképpen! Általában az olcsó dolgok szoktak a legdrágábbak lenni.

…lakás felújítás…

Végzettség és/vagy tapasztalat?

Itt nem is elsősorban a „papírról” van szó, legyen az egy fél éves OKJ vizsga vagy több mint tíz évnyi kemény tanulás és munka utána sebészi szakvizsga, hanem a tapasztalatról. A világon több száz féle festék van, sok féle anyaga a falaknak, előző festés, tapéta, stb. Ha nem értünk mindehhez, akkor inkább bízzuk egy profira.

A szobafestés Budapesten nagyon keresett foglalkozás, éppen ezért nem könnyű egy jó szakembert találni, főleg ha sürgősen kellene elvégezni a munkát. ….és általában minden azonnal kell nekünk, ha már meghoztuk a döntést. De nagyon fontos az is, hogy megbízható szakembert találjunk! Szerintünk a végzettség sem másodlagos ( mindig kérdezzünk rá, főleg, ha szükségünk van számlára, mert hivatalosan csak végzettséggel rendelkező szakember végezhet szobafestést, tehát csak így adhat számlát! Amit szerencsés esetben el is tudunk számolni. Nem beszélve a garanciáról, amit csak számlával tudunk érvényesíteni.), de a tapasztalat az igazán fontos.

Mit tud egy szobafestő, amit egy Youtube videó nem?

Legelőször is tudja, hogy a festés nem azzal kezdődik és végződik, hogy felnyomjuk a festéket a falra. Hanem felület előkészítéssel, gletteléssel, portalanítással ha szükség van rá. Ennek részei lehetnek a falkaparás, avagy az enyves festék eltávolítása, a több rétegű mészfesték eltávolítása, ha van, a tapéta eltávolítása, majd a mélyalapozás, a felület glettelése és végül az élvédők elhelyezése.

Aztán a szobafestésnek sok különböző válfaja van. Például a szobafestés, azaz a mennyezetek és falak festése. Tisztasági festésnek hívjuk azt, amikor maximum két réteg festékre van szükségünk, esetleg minimális falhibákat kijavítva. Az egy rétegű festék akkor jó megoldás, ha a felület 1-2 éve festve volt legutóbb és kevésbé szennyezett. A tisztasági festés fehér falfelületnél szokásos, de más színnél is lehetséges. A szobafestés Budapesten témakörben valószínűleg ez a legszokványosabb szolgáltatás.

…szobafestés Budapesten…

A festés mellett figyelni kell a lakás többi részének tisztaságára is: a takaró fóliázásra. Más kategóriának számít a homlokzati festés, amely akkor ajánlott, ha már megkopott a homlokzatunk eredeti színe. Erre létezik külön ilyen célra gyártott homlokzatfesték is. Itt már 2-3 réteg felvitelére szokott szükség lenni. De ez az egyenes felületre igaz. Ha a homlokzat felülete dörzsölt vagy kapart mintázatú, akkor több festékre lesz szükség.

Szobafestés Budapesten: ne rontsuk el, bízzuk szakemberre

Elolvasva ezt a rövid cikket tanultunk valami újat? Megakadt a szemünk új információn? Ha igen, akkor egyértelmű, hogy szakemberre van szükségünk. Akár saját, akár ismerős lakásáról, házáról van szó, ne kockáztassunk. Bízzuk arra a munkát, aki életvitelszerűen ezzel foglalkozik. Hosszú távon megtérül a jó szakemberekbe fektetés, időben és pénzben is.

Ha megbízható szobafestőt keres Budapesten akkor jó helyen jár! Bármilyen kérdése van keressen bátran az elérhetőségeim valamelyikén!

Hasonló bejegyzések

8 kerületi Lakás felújítás

Egy újabb 8. kerületi kaland! Lakás felújítás, kaparás, glettelés. Festés: Mennyezetek fátyoltapétázása, poszterek felrakása. Parketta javítás + szegélyezés 1 fal színezés.

Teljes körű lakásfelújítás!

Teljes körű lakásfelújítás!

Mit gondol hányféle szakmunka kell egy komplett felújításhoz? Végig gondolni is nehéz! Szükség lesz kőművesre, villanyszerelőre, lehet, hogy gázos is kelleni fog és olyan is aki ért a vizes problémákhoz. De alkalmakként szükség lehet klímásra, esetleg asztalosra és...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük